Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Status
available
(3)
Branch
Wypożyczalnia Zawoja
(3)
Author
Dyjas Karolina
(2)
Massina Camillo
(1)
Miquelasquez Juan Pedro
(1)
Pawlicki Michał
(1)
Pojedynek Piotr
(1)
Żelazna Elżbieta
(1)
Year
2000 - 2009
(3)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Ekologia
(1)
Encyklopedia dla dzieci i młodzieży
(1)
Kuchnia hiszpańska
(1)
Kuchnia meksykańska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przyroda
(1)
Środowisko człowieka
(1)
3 results Filter
Book
In basket
Nieprzypadkowo kuchnia meksykańska jest uważana za jedną z najlepszych i najbardziej różnorodnych na świecie. Bogactwo i wyjątkowość składników sprawia, że dania tej kuchni odpowiadają wszelkim gustom i pasują na każdą okazję. Najbardziej znane to tacos, enchiladas, tortilla, chilaquiles i oczywiście margarita. Zachęcamy do odkrycia także innych specjałów, jak birria (doskonała na po-imprezowy ból głowy), barbacoa czy chiles rellenos, często pikantnych lub wzbogaconych aromatycznymi przyprawami, które podkreślają niepowtarzalny smak meksykańskiej kuchni.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Zawoja
There are copies available to loan: sygn. Poradniki (1 egz.)
Book
In basket
Różnorodność form życia na Ziemi jest przebogata - od mikroskopijnych organizmów jednokomórkowych po niebotyczne sekwoje i stutonowe płetwale błękitne. Niniejsza encyklopedia jest wiarygodnym i pięknie ilustrowanym przewodnikiem, który pozwala poznać je bliżej, prowadząc czytelnika po wszystkich siedliskach zamieszkanych przez przedstawicieli flory i fauny naszego świata.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Zawoja
There are copies available to loan: sygn. Natura (1 egz.)
Book
In basket
Tradycyjna paella i jej najbardziej znane odmiany oraz cenne wskazówki dla osób, które pragną skosztować tego południowego dania, a jednocześnie nie chcą rezygnować z diety wegetariańskiej i lekkiej kuchni: przepisy dla miłośników ryb i owoców morza; aromatyczne mięsa przyprawione ostrą papryczką; gazpacho o wielu smakach i znana na całym świecie sangria - te i wiele innych propozycji kulinarnych zamieszczonych w niniejszej książce pozwoli Wam poznać prawdziwy smak hiszpańskiej kuchni.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Zawoja
There are copies available to loan: sygn. Poradniki (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again